Na vele jaren administratief werk, voelde ik dat ik een vak met mijn handen wilde gaan leren, een soort ambacht, iets waarmee ik mensen kon helpen. In 2012 ben ik begonnen aan de opleiding Massage Therapist in Antwerpen. Nadat ik daar mijn diploma behaald had, heb ik ook het staatsexamen daarvoor in Brussel gedaan. Omdat ik hier zo ontzettend blij van werd, wilde ik me ook gaan verdiepen in niet-westerse massage technieken. In 2013/2014 heb ik het basisjaar van de Iokai Shiatsu opleiding gevolgd. Shiatsu is Japanse drukpunt massage. In die tijd ben ik toen gaan werken bij Wellness, Beauty&Massage in Ede, hier heb ik heel veel geleerd over ontspanningsmassage met Thaise invloeden. Eind 2014 ben ik voor de eerste keer naar Hawaii gegaan en daar heb ik Hawaiiaanse Lomilomi Massage geleerd. Hier kreeg ik van mijn Kumu de naam: “Makanani”, wat volgens haar zoiets betekent als: “Sees the world through beautiful eyes.” In 2015 heb ik nog twee Lomilomi cursussen gevolgd.

De Holistische Massage die ik geef, is gebaseerd op de verschillende technieken die ik heb geleerd.

2015 was ook het jaar waarin ik de Deugden Yoga Teacher Training, Kids Yoga Teacher Training en Spirit&Soul Life Coach Training volgde en afrond!

In 2016 en 2017 heb ik geleerd over symbolen tatoeëren bij MaxxxAmsterdam.

In 2018 heb ik het basisjaar Symbolische Jungiaanse Psychologie bij Karen Hamakers-Zondag van Asfaloth gevolgd.

In 2019 ben ik van Amsterdam naar Culemborg verhuisd en is mijn dochter geboren. 

Toen mijn dochter ongeveer een jaar was ben ik aan de PABO opleiding voor leraar basisonderwijs begonnen. Dit zat al langer in mijn hoofd, een beroep meer met mensen en met kinderen leek me heel erg fijn. Maar na twee en een half jaar heb ik toch besloten te stoppen met die opleiding, ik ben erachter gekomen dat ik meer verzorgend ben en dat het les geven mij niet zo ligt.

Nu heb ik in mijn huis in de mooie ecowijk EVA-Lanxmeer in Culemborg een kamer ingericht voor het geven van massages en kunnen er bij mij massages geboekt worden op de maandagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

 

“Whatever you do, do it with Love.”