Na vele jaren administratief werk, voelde ik dat ik een vak met mijn handen wilde gaan leren, een soort ambacht, iets waarmee ik mensen kon helpen. In 2012 ben ik begonnen aan de opleiding Massage Therapist in Antwerpen. Nadat ik daar mijn diploma behaald had, heb ik ook het staatsexamen daarvoor in Brussel gedaan. Omdat ik hier zo ontzettend blij van werd, wilde ik me ook gaan verdiepen in niet-westerse massage technieken. In 2013/2014 heb ik het basisjaar van de Iokai Shiatsu opleiding gevolgd. Shiatsu is Japanse drukpunt massage. In die tijd ben ik toen gaan werken bij Wellness, Beauty&Massage in Ede, hier heb ik heel veel geleerd over ontspanningsmassage met Thaise invloeden. Eind 2014 ben ik voor de eerste keer naar Hawaii gegaan en daar heb ik Hawaiiaanse Lomilomi Massage geleerd. Hier kreeg ik van mijn Kumu de naam: “Makanani”, wat volgens haar zoiets betekent als: “Sees the world through beautiful eyes.” In 2015 heb ik nog twee Lomilomi cursussen gevolgd.

De Massage die ik geef, is gebaseerd op de verschillende technieken die ik heb geleerd.

2015 was ook het jaar waarin ik de Deugden Yoga Teacher Training, Kids Yoga Teacher Training en Spirit&Soul Life Coach Training volgde en afrond!

In 2016 en 2017 heb ik geleerd over symbolen tatoeëren bij MaxxxAmsterdam.

In 2018 heb ik het basisjaar Symbolische Jungiaanse Psychologie bij Karen Hamakers-Zondag van Asfaloth gevolgd.

In 2019 ben ik van Amsterdam naar Culemborg verhuisd. 

In 2020 ben ik aan de PABO de opleiding voor leraar basisonderwijs begonnen. Dit zat al langer in mijn hoofd, een beroep meer met mensen en met kinderen leek me heel erg fijn. Maar na twee en een half jaar heb ik toch besloten te stoppen met die opleiding, ik ben erachter gekomen dat ik meer verzorgend ben.

In 2023 heb een kappersopleiding gedaan, zo verzorg ik nu ook het haar van familie en bekenden.

In mijn huis in de mooie ecowijk EVA-Lanxmeer in Culemborg heb ik een kamer ingericht voor het geven van massages en kunnen er bij mij massages geboekt worden op de maandagen en vrijdagen tussen 9.30 en 12.30 uur.

 

 

“Whatever you do, do it with Love.”